Пон - Пет 8:30 - 17:00

Горски дом "Узана" - м.Узана

Изцяло обновената база на СЦДП - Габрово, която се намира в местността Узана посреща посетители. Горски дом "Узана" предлага общо 40 места за настаняване, разпределени в стаи с по две, три и четири легла, както и една стая с десет.

Стаите имат стилен и приветлив интериор, оборудвани са с удобни легла, гардероб, телевизор с плосък екран, сателитни канали, безплатен WiFi, отопление. Всяка стая разполага със самостоятелен санитарен възел. Шест от стаите са със собствен балкон, всички помещения са с гледка към гората и ски пистите. Модерната кухня на базата е обзаведена, според последните изисквания, като столовата е с места за 40 човека. Местата за паркиране са безплатни (резервация не е необходима).

С чудесния си нов интериор и прекрасното разположение, горски дом "Узана" се превръща в много предпочитано място за почивка в планината. Подходящо е както за индивидуална почивка, така също за ученически и спортни лагери, приятелски срещи и семейни празници.

„Горски дом“ се намира на 100 м. от основната пътна артерия Габрово-Узана, в непосредствена близост до туристически информационен център.

Местността Узана е атрактивна дестинация през зимата заради ски пистите и съоръженията, но има условия и за незабравим летен отдих и излети, които могат да се съчетаят със събиране на гъби, горски плодове и лековити билки.

Узана е известна със стратегическото си местоположение в географския център на България. Обгърната е от вековни букови гори, има екопътеки, пещери и богато биоразнообразие. Съхранената природа и интересният ландшафт предлагат уникални гледки. За любителите на планината са на разположение множество маршрути. Около час под прохладните сенки на дърветата отнема преминаването по основната екопътека. Около час е и преходът до връх Исполин. От него се разкрива гледка към цялата Розова долина и язовир Копринка, Шипка, Габрово и околностите му. Хижа Мазалат е на три часа и половина пешеходен преход от база „Горски дом“, по маршрута Ком-Емине, в посока Ком и следва главното било на планината, по не много стръмен и сложен терен. Може да се премине в двете посоки за един ден. Връх Шипка е на четири часа, като също се върви по маршрута Ком-Емине, в посока Емине. Легендарният туристически маршрут Ком-Емине - най-дългата, изцяло маркирана планинска пешеходна пътека на територията на България, минава точно през Узана.

Отседналите в местността туристи имат възможност за посещение и на множество културно-исторически обекти в близост, сред които са Боженци, Етъра, възрожденска Трявна, Соколски манастир, Дряновски манастир и пещерата „Бачо Киро“, музеят „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово, средновековният град крепост Хоталич до Севлиево, старопрестолнено Велико Търново и др.

Контакти


Телефон за връзка:
0877 555 285

Виж карта